Son zamanlarda televizyon izlemiyorum. Özellikle haberlerden uzak duruyorum. Sadece taraflı ve yalan haberler. Odamdaki divana oturmuş, televizyonda kanalları karıştırıyorum. TRT Diyanet televizyonunda "Kayıp Türkler" programı var. Daha önce de bu programı birkaç defa izlemiş ilgimi çekmişti. Hazırlayanlara teşekkür ediyorum.
Ekranda yetmişli yaşlarında bir kişi. Yaşınında etkisiyle ve sonradan Türkçe'yi öğrenmiş olması nedeniyle Türkçe'yi biraz zorlanarak konuşuyor. Adının Ekrem Türk olduğunu öğreniyorum. O Ürdün'de yaşayan Osmanlı mirası Türklerden birisi. Ürdün'deki adı Akram Türk. Ekrem Türk'ün akrabaları Uşak'ta yaşıyor. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ne kayıt yaptırıyor ve mezun oluyor. Babası ile birlikte ve babasının vefatından sonra da her yıl mutlaka Türkiye'ye gelip akrabalarını ve Ege Üniversitesini ziyaret ediyor. Son iki yıldır hastalığı nedeniyle Türkiye'yi ziyaret edemediğini söylüyor.
Ege Üniversitesine girdiği 1961 yılından beri Türk tabiyetine geçmek için mücadele ediyor. Davalar açıyor. Türk memurlarına, hakimlerine Türk olduğunu ispatlamaya çalışıyor. Ama Türk tabiyetini alamıyor. 2010 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah GÜL Ürdün'ü ziyaret ediyor. Ekrem Türk, Sayın Gül ile görüşüp kendisine Türk tabiyetine geçmek için verdiği mücadeleyi anlatan bir mektup veriyor. Sayın Gül'ün emriyle kendisine istisnai Türk vatandaşlığı veriliyor. Ekrem Türk bunları bu yaşında gözleri yaşlı anlatıyor ve ceketinin iç cebinde kalbinin üzerinde taşıdığı Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanını gösteriyor gururla. Askerlik yaşında Türk tabiyetine geçip Türk Ordusu'nda askerlik yapamadığı için üzüntüsünü dile getiriyor. Askerlik yapamadığından bugün Türk Askeri elbisesi giyip fotoğraf çektirmek istiyor.
Türk tabiyetinde olup, Türk kelimesini ağzına almaktan çekinenleri, "Hepimiz Ermeniyiz" diyenleri hatırlayınca Ekrem Türk gözümde biraz daha yüceliyor. Ellerinden saygıyla öpüyorum Ekrem amca. Hiç sanmıyorum ama umarım Türk tabiyetinde olan birileri seni işitir de utanır. Ekrem Türk diyor ki;
"Ürdün'de Türk demek sadık demektir, doğru demektir."